Van een ‘saaie kantoorbaan’ naar werken in de sportwereld. Dat is een beslissing waar Randy van Schravendijk geen spijt van kreeg. De 49-jarige Randy werkt nu als combinatiefunctionaris voor V.V. De Meern en is zo’n zeventien uur per week bezig met allerlei sportprojecten, die vereniging en buurt met elkaar verbinden.

Begin augustus nam Randy het stokje over van Ferdi Vrede bij V.V. De Meern. “Het klinkt

IMG_1956
De 49-jarige Randy van Schravendijk – Foto: Lukas Dessing

misschien een beetje cliché, maar mijn netwerk speelde een grote rol. Ik kende Eelco, de supervisor van V.V. De Meern Betrokken en hij benaderde mij voor de job. Ik hoefde niet lang na te denken en besloot deze uitdaging aan te gaan”, vertelt Randy.
Randy leerde Eelco kennen via de andere stad waar hij werkzaam is als combinatiefunctionaris: Woerden.

Switch
Toch heeft Randy niet altijd gewerkt in de sportwereld. Zo’n vijf jaar geleden maakte hij een carrièreswitch. “Ik was werkzaam in de logistiek en merkte hoe eentonig dat werd. Ik besloot te stoppen. Toen ben ik mijn hart gaan volgen en besloot ik een nieuwe studie te gaan doen. Dit werd het CIOS. Ik heb zelf altijd gevoetbald en ben een echte sportliefhebber. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze keuze.”

Trainerskracht
Randy is ook nauw betrokken bij het project Trainerskracht. Een van zijn belangrijkste taken is het begeleiden van stagiaires. “Ik vind het geweldig om met hen samen te werken. De grote zelfstandigheid waarin, zeker de HBO-ers, kunnen werken is prachtig. Echt een compliment.”
Die zelfstandigheid betekent niet dat er voor Randy niets meer is te doen. “Als de stagiaires tegen problemen aanlopen bij bijvoorbeeld de organisatie van grote sportevenementen, dan ben ik er om te helpen. Ook voer ik regelmatig gesprekken met de stagiaires. Hierin bespreken we de voortgang en hoe ze aan de leerdoelen werken.”

IMG_1917.JPG
Supervisor Randy tijdens de Winterclinics 2018 – Foto: Lukas Dessing

Trainerskracht is voor Randy het ideale voorbeeld van het verbinden van een sportvereniging en de buurt, althans in dit geval de stad. “Het is mooi om te zien dat er dit jaar zoveel deelnemers zijn, dat ik mijn steentje kan bijdragen aan dit project is echt prachtig.”

Vrije tijd
Naast zijn werk besteedt de 49-jarige combinatiefunctionaris veel tijd aan zijn gezin. “Ik heb drie pubers in huis, heel leuk, maar af en toe best heftig”, aldus een lachende Randy. “Gelukkig is het gezinsleven goed te combineren met mijn huidige baan. Ik haal hier echt voldoening uit. Het werken met kinderen, mensen aan het sporten krijgen en daardoor het welzijn van mensen verbeteren. Die dingen maken mij blij en dat neem ik ook weer mee naar huis.”

Het komend halfjaar komt er weer een druk programma aan. En hoe het daarna verder gaat dat weet Randy nog niet. “Het is op dit moment de vraag wat de gemeente Utrecht gaat doen met haar combinatiefunctionarissen”, zegt Randy.
Spannende tijden dus? “Een beetje wel, maar ik geniet op dit moment van mijn prachtige baan als combinatiefunctionaris. De rest komt later wel weer.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s