door Rachel van Luijn

Koen van Harskamp (22)
“Toen ik via andere stagiaires hoorde dat je stage kon lopen bij Trainerskracht, werd ik gelijk enthousiast. Sporten is erg belangrijk in het leven. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook in het contact maken met elkaar. Op het voetbalveld heb je toch ander contact met elkaar dan in het klaslokaal. Ik heb zelf een redelijk sportieve achtergrond. Al toen ik dertien jaar oud was, gaf ik voetbaltraining. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hiervoor heb ik de opleiding Sport en Bewegen gedaan, waardoor ik al veel ervaring heb met activiteiten organiseren. Zelf voetbal ik nog en doe ik aan fitness.
Ik wil met jonge mensen blijven werken en dan in de richting van problematieke jeugd. Ik kan namelijk met veel verschillende groepen omgaan omdat ik ook op hetzelfde niveau praat. Dat is mijn kracht en daar haal ik mijn plezier dan ook uit.”

IMG_1894.jpg

Steve Blokland (23)
“Ik speel vanaf mijn achtste al bij V.V. De Meern en daar hoorde ik al van het project Trainerskracht. Het idee en het initiatief achter Trainerskracht spreekt mij heel erg aan. Als speler heb ik ook weleens clinics gegeven. Net als Koen volg ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik vind het leuk om met jongeren te werken, omdat ik goed met ze om kan gaan en ze daarom ook goed kan begrijpen. Ik zie een uitdaging in het begeleiden van de mensen die nog niet hun talenten kennen, maar die ze zeker wel hebben. En aan mij de taak om ze daarin te stimuleren en te laten ontwikkelen. Ik zal in de sport altijd actief blijven, maar of dat in combinatie met werk zal zijn, weet ik nog niet. Sport is een uitlaatklep waarvoor je theoretisch niet heel sterk hoeft te zijn, maar het is wel een taal die iedereen kan spreken.”

IMG_1900.jpg

Ashton Armantrading (26)
“Elke balsport heb ik ongeveer wel gedaan. Voetbal, honkbal, tennis, maar ook atletiek en zwemmen. Je kunt dus wel zeggen dat ik veel affiniteit heb met sport. Maar niet alleen het zelf spelen vind ik leuk, ik krijg ook energie van mensen begeleiden en opleiden.Van Steve, mijn klasgenoot op studie, hoorde ik van de stagemogelijkheid bij Trainerskracht en dat paste dus wel bij mij. Ik vind het een leuke uitdaging om nu een jaar met jongeren te werken. Later wil ik graag met gevangenen of in de verslavingszorg werken, maar dan wel in combinatie met sport.
Eén van mijn sterke kanten is mensen overtuigen, dus dat kan ik gedurende deze stageperiode goed gebruiken. Als mijn stage erop zit, hoop ik heel erg dat ik een bijdrage heb kunnen leveren door mensen hun doel te laten bereiken in het leven.”

IMG_1933.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s