Onze stagiaire Nathan de Cock heeft dit jaar iets ongelofelijks weten te bereiken: hij heeft een samenwerking weten te realiseren met Nike. Via via kwam Nathan op het idee om een aanvraag in te dienen bij het Nike Community Impact Fund. De maatschappelijke tak van Nike zet zich in voor gemeenschapsorganisaties.

 Het gaat in totaal om zestien gemeenschapsorganisaties in Nederland, die gesteund gaan worden door Nike. De organisaties hebben allemaal één ding gemeen: ze willen jeugd in beweging krijgen. De reden dat Nike Nederlandse projecten wil steunen, is omdat Nederlandse kinderen niet het aanbevolen activiteitsniveau halen, als het aankomt op bewegen.
Daarnaast is het geld bedoeld voor groepen die minder toegang hebben tot sport. Denk hierbij aan kinderen met een beperking, etnische minderheden en meisjes.

Het Nike Community Impact Fund wordt beheerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. De besluiten en toewijzingen voor de steun, zijn genomen door een onafhankelijke commissie van experts en door veertien vrijwillige medewerkers van Nike.

De samenwerking is fantastisch voor een project als Trainerskracht. Er is bij de aanvraag een duidelijk plan opgesteld wat we met het geld willen doen, aldus Nathan de Cock. “Een voorbeeld hiervan is een beloning voor deelnemers. Zo willen we ze belonen met kleding van Nike, als ze bijvoorbeeld een halfjaar lang komen en op tijd zijn, mag daar best iets moois tegen over staan. Dat konden we dit jaar helaas nog niet realiseren.”

Natuurlijk gaat er meer gebeuren met de steun van Nike. Wilt u precies weten wat? Blijf ons dan volgen via: www.trainerskracht.com, Facebook en twitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s