Cas: “Door mijn passie voor voetbal kwam ik terecht bij Trainerskracht. Ik geef zelf training. Ik heb mijn TC3 gehaald, toen ik nog Sport & Bewegen studeerde en ben momenteel bezig met mijn TC2 bij de KNVB. Ik vond het ontzettend interessant om deze kennis ook weer over te dragen aan deelnemers. Zo heb ik Jeroen begeleid, een deelnemer bij V.V. De Meern. Jeroen wilde veel meer de inhoudelijke kant op van het voetbal. Ik kon hem daarmee verder helpen. Wat grappig is, is dat Jeroen heel erg graag wilde leren in de praktijk. Iets wat ik volledig begrijp, ik heb daar zelf ook een handje van. Om te weten hoe je een training opbouwt, waarom je deze oefening kiest en hoe je het overbrengt, heb je kennis nodig van de theorie. Zo kon ik Jeroen coachen op zijn leerproces, we hebben aan aantal goede gesprekken gehad.
Volgend jaar ga ik aan de slag als trainer bij V.V. De Meern, ik ga het team O17-1 coachen. En voor mijn opleiding ga ik stage lopen bij Zorg en Zo.”

Sveva: “Ik ben het afgelopen jaar bezig geweest met drie zaken: een beleidsadvies opstellen, het schrijven van een overdrachtsrapport voor de peutermix en ik was betrokken bij het project voor de organisatie New Neighbours.
Allereerst het beleidsadvies, dit ging vooral over de vraag: ‘hoe zetten we jeugdspelers in als scheidsrechter?’. Ik heb dit als leerzaam ervaren, omdat ik eerst theoretisch onderzoek deed, vervolgens kon ik dit toepassen in de praktijk.
Ten tweede schreef ik een overdrachtsrapport voor de peutermix. Hierbij gold eigenlijk hetzelfde als bij het beleidsplan.
Tenslotte organiseerde ik voor New Neighbours een project, waarbij vluchtelingjongeren mochten korfballen, samen met leden van Synergo Utrecht. Zo konden we ervoor zorgen dat de jongeren in contact kwamen met Nederlanders. Daarnaast kregen ze gewoon de kans om lekker te bewegen.
Volgend jaar ga ik de minor International Development Work doen.”

Nathan: “Ik wilde vanaf het begin met vluchtelingen werken. Ik wilde vooral leren hoe ik nu met vluchtelingen om moest gaan. Zo ben ik in contact gekomen met New Dutch Connection (NDC). Toen volgde een oriënterend gesprek. We kwamen op het idee op training te gaan geven aan vluchtelingjongeren. Om precies te zijn voetbaltraining.
Ik heb vooral geleerd dat je iedereen in zijn waarde moet laten. Bij dit project stond voorop dat er een veilige leeromgeving werd gecreëerd. Dat is uiteindelijk gelukt en ik heb echt een fijn contact opgebouwd met een aantal van de jongeren.
Volgend jaar ga ik de minor International Development Work doen.”

Channah: “Ik heb deelnemer Jeroen begeleid. We hadden meteen een klik samen, hierdoor was onze communicatie heel erg open. Jeroen wilde zichzelf heel graag verder ontwikkelen, op allerlei vlakken. In dit traject heb ik hem gecoacht. Het was niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk hebben we een sportgeralateerde cursus voor hem gevonden.
Ik heb zelf vooral geleerd dat ik mijn grenzen moet aangeven, niet alleen richting Jeroen maar ook naar mijn collega’s.
Daarnaast besef ik hoe belangrijk het is dat je vakbekwaam wordt. Voorheen sloeg ik vooral de theorie naderhand open en besefte ik: “Oh, ik ben hier en hier mee bezig geweest.” Als je het andersom doet en eerst de theorie induikt, dan kan je vooral concreter en professioneler te werk gaan.
Volgend jaar ga ik bij mijn opleiding het GGZ uitstroomprofiel volgen.
Daarnaast ga ik stage lopen in een woongroep.

Yusuf: “Ik heb op de woensdagmiddagen de organisatie van de wachtlijskinderen bij V.V. De Meern gedaan. Zo stuurde ik de MBO-ers aan, die vanuit hun Sport en Bewegen-opleiding stage liepen in De Meern. Ik heb geen deelnemers een-op-een gecoacht, maar juist wat meer vanuit een breder perspectief, bijvoorbeeld op het voetbalveld. Dan vertelde ik wat er goed ging en hoe ze het misschien beter konden uitleggen.
Daarnaast heb ik een handboek ontwikkeld voor Trainerskracht. Dit ging vooral over inhoudelijke afspraken tussen MBO-ers, deelnemers en wij als HBO-stagiaires.
Ook staan hier de basiscompetenties en de competenties die de MBO-ers kunnen ontwikkelen bij Trainerskracht.
Volgend jaar ga ik aan derdejaars vakken beginnen en er staan nog wat herkansingen open.”

Steven: “Ik heb alles meer benaderd vanuit mijn opleiding: Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Het is grappig om te zien dat alle HBO-stagiaires het project benaderen vanuit hun opleiding. Ik doe dat dus ook en heb vooral gekeken vanuit juridisch perspectief. Het belangrijkste, ook voor jullie als agogen, is dat jullie leren herkennen of mensen soms te maken hebben met juridische problemen. Ook in jullie werkveld later. Ik heb daarom een juridisch handboek gemaakt voor Trainerskracht. Hierin staan eigenlijk casussen en juridische bepalingen uit het werkveld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s