UTRECHT – De Utrechtse kinderen van de Cleophasschool, de Achtbaan en de Kleine Dichter vieren vrijdag 21 april Koningsdag op sportieve wijze. Drie sportverenigingen en een wijkspeeltuin uit de stad slaan de handen ineen om dit evenement tot een groot succes te maken. Burgemeester Jan van Zanen opent om 09.45 uur officieel de Koningsspelen bij Synergo Utrecht.

 

Koning Willem-Alexander werd vijftig jaar geleden geboren in Utrecht. Ter ere van de 50ste verjaardag van de Koning ontvangen zo’n 37.000 Utrechtse basisschoolkinderen een speciaal Oranjecadeau. Dit cadeau wordt aangeboden door de twaalf Utrechtse Oranjeverenigingen. De burgemeester reikt het eerste exemplaar symbolisch uit aan een leerling van de Cleophasschool.

Activiteiten
Op de sportvelden van Synergo Utrecht (korfbal), Fletiomare (hockey), Magreb’90 (voetbal) en de Boog (wijkspeeltuin), zullen allerlei sport- en spelactiviteiten plaatsvinden. Zo is er een gezamenlijke Koningsdans van Kinderen voor Kinderen en kunnen de kinderen zich uitleven op een springkussen.

Organisatie
De Koningsspelen zijn dit jaar mede georganiseerd door studenten van de Hogeschool Utrecht en worden gesteund door de Rabobank Utrecht en De Jong Lelies. De Koningsspelen dragen bij aan de participatie van jongeren met problemen op verschillende leefgebieden en jonge vluchtelingen van het AZC in Utrecht. Door samen te werken op een educatieve en speelse manier wil Rabobank Utrecht deze jongeren helpen bij hun actieve participatie binnen de maatschappij.

Dit jaar worden de Koningsspelen in Utrecht voor het eerst in deze vorm georganiseerd, namelijk door een samenwerking tussen sportverenigingen, het maatschappelijk project Trainerskracht en scholen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s