1508159_857871137587063_2757987735214588171_nDe wave, lekker meezingen en Hollandse accordeonmuziek. Dat is hoe de avond begint. New Dutch Connection en Trainerskracht hebben recentelijk de handen in een geslagen. Ter gelegenheid van deze samenwerking werd op maandag 20 maart 2017 een feestelijke openingsavond georganiseerd. Het doel? Mensen enthousiast maken voor het project.

Warming-up
Bright Richards, de artistiek leider van New Dutch Connections (NDC), opent de avond enthousiast. ‘We gaan zingen’, roept hij, ‘gewoon om even warm te worden.’
Voor het aanwezige publiek waren nog wel wat stemoefeningen nodig, voordat liedjes zoals ‘Tulpen uit Amsterdam’ uit volle borst konden worden meegezongen.

Samenwerking
Daarna kon de avond ‘echt’ beginnen. NDC en Trainerskracht bundelen de krachten om (ex-)vluchtelingen op te leiden tot voetbaltrainer. Elke donderdagavond krijgen zo’n 25 vluchtelingen voetbaltraining van een KNVB-instructeur. Ze leren om voor een groep te staan, hoe ze een training opbouwen en daarnaast leren ze meer.
“De trainingen worden in het Nederlands gegeven, dat is dus meteen een handige manier om de taal te leren”, vertelt Nathan de Cock, een van de organisatoren.

Maatjes
Het publiek bestond voornamelijk uit sporttrainers van de deelnemende verenigingen. NDC en Trainerskracht hopen nu al (ex-)vluchtelingen te koppelen aan een van deze sportclubs.
Nederland heeft een echt verenigingsleven, vertelt Bright Richards, “Je moet er deel vanuit maken om het te begrijpen. Het kan voor de vluchtelingen dan ook bijdragen aan de integratie, omdat ze echt ergens bij horen.”

Wil je meer weten of ook maatje worden? Stuur dan een mail naar betrokken@vvdemeern.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s