“Mijn naam is Mirthe Aperloo, ik ben tweedejaars pedagogiek studente aan de Hogeschool Utrecht. Sinds begin van dit voetbalseizoen loop ik stage bij Trainerskracht. In eerste instantie begon ik op een andere stageplek, maar al snel had ik door dat ik mij daar niet zo kon ontwikkelen als bij Trainerskracht.

12226988_664979146972854_9121086405952560428_n
Mirthe Aperloo – Bron: Facebook

Mijn vriendin Janneke Verhoeven (ook stagiaire) vertelde over Trainerskracht, ik was meteen enthousiast. Ik wilde namelijk sowieso met jongeren werken. Dat sport daarnaast wordt ingezet om deze jongeren te laten groeien, vind ik al helemaal een superinitiatief. In mijn ogen wordt de kracht van sport heel erg onderschat.

Zelf heb ik geen voetbal- of korfbalachtergrond. Maar dat is geen probleem: sport blijft sport en ik vind het juist leuk om wat anders te ervaren. Overigens heb ik wel vanaf mijn zesde geturnd. Ik ben werkzaam bij Zwaluwen Utrecht 1911 en korfbal bij Synergo Utrecht. Hier geef ik onder andere tennis- en korfbaltrainingen.

Het interessante vind ik toch wel de diversiteit. Het ene moment begeleid ik een deelnemer en het andere moment probeer ik het korfbalteam voor kinderen vanaf vier jaar uit te breiden. Het organisatorische aspect is dan ook meteen de kant waar ik nog het minste ervaring mee heb, en dat zou ik graag willen leren. Natuurlijk vergeet ik hierbij niet de competenties die ik wil ontwikkelen als toekomstig pedagoog.”

Favoriete quote Mirthe Apperloo:

Man cannot discover new oceans unless he has the courage 
to lose sight of the shore.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s