Door: Robbert Duijnstee

thumb_img_7499_1024
Eelco Koot (staand, linksachter) tijdens een voetbalmiddag met vluchtelingen. Foto: Ferdi Vrede

Hoe is Trainerskracht ontstaan?
Ik ben samen met een collega vanuit Hogeschool Utrecht gestart met Trainerskracht bij V.V. De Meern. Ik wil graag een rol vervullen voor een maatschappelijke organisatie.  In 2014 maakte De Meern kennis met Trainerskracht.
De Meern is ook een prestatievereniging, dat betekent dat we moeten blijven presteren op het hoogst haalbare niveau. Maar bij Trainerskracht is dat niet de insteek, het gaat hier om jonge mensen helpen die problemen hebben op bepaalde leefgebieden en ze verder te helpen aan de hand van sport. Het is ook een uitdaging voor ons om vrijwilligers te laten mee helpen met Trainerskracht.

Heeft V.V. De Meern ook voordeel bij Trainerskracht?
Jazeker. Doordat we in een Vinex-wijk zijn gelegen is er veel toestroom van jeugdleden. Met de deelnemers van Trainerskracht is V.V. De Meern in staat veel meer trainingen te geven. Daardoor is de wachtlijst geheel opgeheven en kunnen veel kinderen voetballen.

Hoe wordt Trainerskracht gefinancierd?
Trainerskracht moet ook worden gefinancierd om doelen te realiseren. Hiervoor krijgen wij steun van het Oranje Fonds en de Gemeente Utrecht.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben iemand met veel interesses. We leven in een samenleving waarin heel veel gebeurt, daarom probeer ik altijd breed te denken. Ik houd mij graag bezig met maatschappelijke projecten. Net als de rol van voetbal en sport in het algemeen om mensen met elkaar te verbinden, zo zie ik mezelf als verbindende factor binnen de maatschappij.

Wat kunnen we nog verwachten van Trainerskracht?
We willen volgend jaar de Koningsspelen organiseren, deze vinden plaats op 21 april 2017. Dit moet een event zijn waar iedereen elkaar ontmoet door middel van sport. De insteek is om kinderen en jongeren te motiveren om te gaan sporten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s