nieuwsbrief-trainerskracht-december

Klik ik op lees verder voor de hele nieuwsbrief.

Vijf vragen aan Eelco Koot

Door: Robbert Duijnstee

thumb_img_7499_1024
Eelco Koot (staand, linksachter) tijdens een voetbalmiddag met vluchtelingen. Foto: Ferdi Vrede

Hoe is Trainerskracht ontstaan?
Ik ben samen met een collega vanuit Hogeschool Utrecht gestart met Trainerskracht bij V.V. De Meern. Ik wil graag een rol vervullen voor een maatschappelijke organisatie.  In 2014 maakte De Meern kennis met Trainerskracht.
De Meern is ook een prestatievereniging, dat betekent dat we moeten blijven presteren op het hoogst haalbare niveau. Maar bij Trainerskracht is dat niet de insteek, het gaat hier om jonge mensen helpen die problemen hebben op bepaalde leefgebieden en ze verder te helpen aan de hand van sport. Het is ook een uitdaging voor ons om vrijwilligers te laten mee helpen met Trainerskracht.

Heeft V.V. De Meern ook voordeel bij Trainerskracht?
Jazeker. Doordat we in een Vinex-wijk zijn gelegen is er veel toestroom van jeugdleden. Met de deelnemers van Trainerskracht is V.V. De Meern in staat veel meer trainingen te geven. Daardoor is de wachtlijst geheel opgeheven en kunnen veel kinderen voetballen.

Hoe wordt Trainerskracht gefinancierd?
Trainerskracht moet ook worden gefinancierd om doelen te realiseren. Hiervoor krijgen wij steun van het Oranje Fonds en de Gemeente Utrecht.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben iemand met veel interesses. We leven in een samenleving waarin heel veel gebeurt, daarom probeer ik altijd breed te denken. Ik houd mij graag bezig met maatschappelijke projecten. Net als de rol van voetbal en sport in het algemeen om mensen met elkaar te verbinden, zo zie ik mezelf als verbindende factor binnen de maatschappij.

Wat kunnen we nog verwachten van Trainerskracht?
We willen volgend jaar de Koningsspelen organiseren, deze vinden plaats op 21 april 2017. Dit moet een event zijn waar iedereen elkaar ontmoet door middel van sport. De insteek is om kinderen en jongeren te motiveren om te gaan sporten.

De woensdagmiddag met vluchtelingen

Door: redactie

Trainerskracht heeft woensdag 30 november 2016 een voetbalmiddag georganiseerd voor vluchtelingen. Hierbij is een mooie fotoreportage gemaakt door Ferdi Vrede en Nathan de Cock. Tijdens de middag werd gevoetbald, gegeten en de aanwezigen kregen informatie over Trainerskracht. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Oproep: deelnemers gezocht!

Door: redactie

img_6860
Deelnemer Charif geeft training. Foto: Ferdi Vrede

Wij zijn nog steeds op zoek naar deelnemers en u kunt ons daarbij helpen. Op dit moment zijn er steeds meer jongeren die bij V.V. De Meern de kans zien om aan zichzelf te werken. Bij korfbalvereniging Synergo en voetbalvereniging Zwaluwen Utrecht 1911 kunnen wij nog wel enkele deelnemers gebruiken.

Waar is het project naar op zoek?
Jongeren met passie voor sport maar met problemen op andere leefgebieden. Het kan gaan om jongeren die meer structuur nodig hebben en net dat ‘extra’ steuntje in de rug nodig hebben om op het rechte pad te komen . Wat het ook is, bij Trainerskracht gaan we uit van talenten!

Wat biedt Trainerskracht?
Een veilige leeromgeving met serieuze en vooral enthousiaste begeleiding van HBO-stagiaires. Daarnaast leren deelnemers hoe ze voor een groep moeten staan, hoe ze uitleg moeten geven en wat belangrijk is voor de voorbereiding van een training.

Wat kunt u voor ons doen?
U kunt allereerst kijken in uw eigen omgeving. Kent u eventueel iemand die net dat ‘extra’ steuntje in de rug kan gebruiken. Of kent u iemand die voor een organisatie werkt, die misschien wel geïnteresseerd is in ons verhaal. Mond-tot-mondreclame is krachtiger dan we soms denken en dit kan een mooi effect hebben. Tenslotte kunt u onze Facebookpagina liken en ons volgen op Twitter. Zo kunnen we de kracht van Social Media ook inzetten!

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via de website: www.trainerskracht.com.

Aflevering 1: kennismaken met het project Trainerskracht

Welkom bij de eerste aflevering van Trainerskracht TV. Vandaag laten we jullie het allereerste trucje zien, gespeeld door Steve Blokland, selectiespeler bij De Meern. Maar eerst gaan we in gesprek met Ferdi Vrede, combinatiefuncionaris bij de club. Vrede vertelt alles over het project Trainerskracht, wat jij zou willen weten. Kijk nu en laat ons weten wat je er van vindt!

Aflevering 2: Meme en Lianne over hun ervaringen met Trainerskracht. Samen sterk!

Ja, ja, de tijd vliegt voorbij. Aflevering twee staat alweer online. Vandaag gaat verslaggever Lukas Dessing in gesprek met Meme en Lianne over hun samenwerking in het seizoen 2015/2016.

Aflevering 3: Channah en Jeroen vertellen over hun eerste ervaringen met Trainerskracht

Vorige week woensdag 2 november sprak verslaggever Lukas Dessing met Meme en Lianne over hun ervaringen van vorig jaar. Vandaag gaan we in gesprek met Jeroen en Channah, zij vormen dit jaar een team en vertellen over hun belevenissen tot nu toe. En dat niet alleen, ze blikken ook alvast vooruit. Geniet:)

Aflevering 4: Alles over de trainingen bij Trainerskracht

In aflevering 4 vertelt Yusuf Unutulan alles over de trainingen bij Trainerskracht. En er is meer, want ook Steve Blokland is er weer bij met een nieuw trucje. Benieuwd naar welk trucje en alle ins en outs over de trainingen? Bekijk dan nu onze video. 

Aflevering 5: van deelnemer tot stagiaire

Vorige week donderdag hebben jullie kunnen zien hoe de training werd voorbereid bij Trainerskracht. Vandaag interviewt verslaggever Lukas Dessing, Donovan van Poortvliet, hij was vorig jaar deelnemer en dit jaar is hij stagiaire. Best wel bijzonder toch? Bekijk nu het filmpje!

Aflevering 6: schrijf je in voor de Winterclinics!


De laatste aflevering van Trainerskracht TV staat volledig in het kader van de Winterclinics 2017! Niet getreurd want na de kerstvakantie zijn wij gewoon bij je terug.

Van de redactie

Door: redactie

Het zal u misschien niet ontgaan zijn maar ook wij zijn nieuw bij Trainerskracht: Lukas Dessing en Robbert Duijnstee. Twee enthousiaste journalistiek studenten aan de Hogeschool Utrecht. Lukas is derdejaars en Robbert eerstejaars. Samen nemen wij dit seizoen de taak op ons om het project Trainerskracht meer in de schijnwerpers te krijgen.

U vindt ons overal terug. Op de website van www.trainerskracht.com plaatsen wij interviews, tv-items en nieuwsberichten over het project. Zo willen wij meer kleur geven aan wat er nu eigenlijk allemaal gedaan wordt op de voetbal- en korfbalvelden. U krijgt een beter beeld en wij doen meteen ervaring op voor onze eigen toekomst.

Zo kan het u bijna niet ontgaan zijn dat we zes weken lang gefilmd hebben bij V.V. De Meern. We hebben Trainerskracht TV opgericht zodat u als belangstellende meer krijgt dan alleen geschreven artikelen.

Genoeg over ons. Mocht u tips, vragen of input hebben? Laat het ons gerust weten en zo maken we samen de marketing en communicatie van Trainerskracht nog beter:)

Schermafbeelding 2016-12-01 om 21.53.24.png
Lukas Dessing tijdens een opname voor Trainerskracht TV
12661925_739918062774587_5964263947086894514_n
Robbert Duijnstee. Foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Prettige feestdagen

christmas-1060191_1920

Wij wensen u alvast een sportief, gezond en gelukkig 2017 toe. Tot volgend jaar! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s