Door: redactie

Een paar weken geleden heeft de redactie Synergo geïntroduceerd. Tijd om in te zoomen op die andere nieuwe vereniging binnen het project: Zwaluwen Utrecht 1911 (ZU 1911). Wat voor club is dit eigenlijk? En hoe zijn zij betrokken geraakt bij Trainerskracht? Een gesprek met Ton Wesseling, Voorzitter voetbal senioren van Zwaluwen (ad interim).

imag0296
Ton Wesseling op het hoofdveld van Zwaluwen Utrecht 1911 – foto: redactie

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Trainerskracht?
”We zijn via via in contact gekomen door V.V. De Meern. Zij zijn al verbonden met Trainerskracht en hoorden positieve verhalen over het project. Het zou fantastisch zijn als het door meerdere verenigingen breder wordt getrokken.”

Hoe zou je Zwaluwen Utrecht 1911 omschrijven?
”Als een interessante club, we zijn als het ware tussen meerdere wijken gepositioneerd. Zwaluwen Utrecht 1911 is een omnivereniging waar je kunt voetballen, hockeyen, tennissen en biljarten. Tevens wordt er kaart gespeeld in het clubhuis. De club ligt op een unieke locatie midden in de stad op het kruispunt van de wijken Kanaleneiland, Dichterswijk en Oog in Al. Veel mensen zien Kanaleneiland als een probleemwijk, hierdoor zijn we ook geschikt voor Trainerskracht. Het ledenbestand van ZU 1911 bestaat uit een mooie mix van culturen, van jong en oud en van meisjes/dames en jongens/heren.”

”Bij Zwaluwen Utrecht 1911 kun je zowel prestatief als meer recreatief sporten. Er is dus voor elk wat wils. Wij verbinden ons ook met de wijken ons om heen. Dat doen we onder meer met behulp van twee Combinatiefunctionarissen die allerlei activiteiten organiseren in de wijk om met name jeugd bij onze vereniging te betrekken.”

”We zijn ook een multi-culticlub. We willen een sfeer creëren waardoor iedereen zich thuis kan voelen, dat is ook een uitdaging. Ons motto is ook met pret presteren. Wel kan het aanbod van vrijwilligers groter zijn dan het nu is. Iedereen moet toch wel zijn steentje bijdragen aan de club. Samenwerking is onwijs belangrijk.”

Wat maakt Zwaluwen uniek?
”We zijn een hele gezonde vereniging met een goed bestuur. Ik ben vooral trots op hoe we het draaiende houden. Samenwerking met andere clubs in de omgeving is wel noodzakelijk om ons hoofd boven water te houden en elkaar te helpen.”

Zijn er al deelnemers voor Trainerskracht binnen jullie club?
”Het werven van van deelnemers voor Trainerskracht wordt lastig, we hebben meer contacten en connecties nodig om dit te realiseren. We zijn ook bezig om de sociale functie van de mensen binnen onze club meer te gebruiken.”

Wat verwachten jullie van het project?
”We verwachten er veel van en kijken er ook erg naar uit. Het zou mooi zijn als we met de extra trainers die bij ons komen, hen kunnen helpen en hen ervaring bij kunnen brengen. We willen ze een bepaalde sociale functie aanbieden. We hopen dat we de trainers van Trainerskracht ook kunnen opleiden tot scheidsrechters, er is namelijk een tekort aan scheidsrechters.”

Wat kunnen we verwachten van Zwaluwen Utrecht 1911 in de toekomst?
”We willen meer zondagteams creëren. Wie weet ook teams met vluchtelingen. Ook voor minderjarige asielzoekers willen we de mogelijkheid bieden om bij ons te komen spelen en trainen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s